8ff5e3beb0_-porsche-cup.png

Veltens en Jacobs trakteren op mooie races

06-10-2016

Dat races bij SRVN ook mooie en faire duels kunnnen opleveren, werd op het circuit van Silverstone bewezen in alweer de vijfde en zesde ronde van het Porschekampioenschap. Zelden heeft een laatste ronde van een race zo bol van de spanning gestaan, als de laatste ronde in de tweede race van deze avond.

 

Waar in de eerste race Veltens na 200 meter zijn wagen voorbij steekt aan de van pole vertrokken Jacobs met De Muinck op gepaste afstand, is het aan het einde van de race dit zelfde trio dat de podiumplekken in die volgorde verdeelt.

 

De tweede race toont een resolutere Jacobs die in de tweede ronde zijn wagen voorbij Veltens steekt en afstand neemt. Veltens is echter niet bereid zich neer te leggen bij de tweede plek en drukt zijn wagen in ronde 10 weer knap voorbij Jacobs. In de laatste ronde rijden beide mannen meer naast dan achter elkaar en is het Jacobs die een paar honderd meter voor de finish zijn wagen voor die van Veltens weet te wringen.

 

Beide mannen doen zo goede zaken in het kampioenschap. De Muinck wordt twee keer derde. In de UGX-cup laat Rebel zien waarom hij leidt. In de tweede race start en finisht hij heel netjes op plek 6.

 

Het zal teveel gevraagd zijn om de spanning te verhogen op Hockenheim over twee weken, maar de Porschecup laat heel mooie en faire races zien.

terug
Race mee
rF2 Server info