ca2736fe7a_gt.png

Van Dooren pakt derde en vierde op rij

13-10-2016

Hij begon het vierde raceweekend als kampioenschapsleider en die voorsprong werd alleen maar ruimer dankzij twee overwinningen op het circuit van Brands Hatch, Arjan Veltens en Bram Beelen vochten een fraaie strijd uit voor de laatste twee podiumplaatsen, maar eindigden in diezelfde volgorde.

 


Het was niet de raceavond van Roy de Muinck, de nummer 5 uit het kampioenschap kwam uiteindelijk tot twee keer toe niet door de openingsronde en kon geen punten bijschrijven in het kampioenschap. 


Van Dooren won redelijk gemakkelijk de kwalificatierace, gevolgd door Bram Beelen en Arjan Veltens.


Veltens pakte in de openingsfase de tweede positie over van Beelen in de 45 minuten durende hoofdrace. De mannen reden dicht bij elkaar, Beelen probeerde het één keer, maar na een klein contact en een 360 graden spin eindigde uiteindelijk Veltens voor Beelen.

 

Daarachter reed Ruben Correa Alves een eenzame wedstrijd, maar in de slotfase klapte hij in de muur toen Bouchoms zijn auto er naast zette. Bouchoms die overigens een prima race reed en kon bezegelen met een vierde positie, maar zal hier geen punten voor krijgen vanwege de gastrijdersauto. 


Ook was het een fraaie strijd tussen Martijn Huisers, Wilbert Velthove en Jeroen Huisers. Maar waarbij Velthove die strijd moest staken na een contact met de muur. 


Van Dooren hoefde de hele race niet achterom te kijken en breidt zijn voorsprong in het kampioenschap uit. Over twee weken komt het veld weer in actie, dan op de Hungaroring.

terug
Race mee
rF2 Server info