8ff5e3beb0_-porsche-cup.png

Dubbelslag voor Jacobs op Hockenheim

20-10-2016

Na de fantastische races op Silverstone reed de Porscheklasse een thuiswedstrijd op Hockenheim. In een toch wel incidentrijke eerste race vertrekt de top 3 van de stand in het kampioenschap in omgedraaide volgorde, met Rebel heel knap vanaf plek 4. De Muinck verliest bijna traditioneel een plek bij de start, maar tikt aan het begin van het stadiongedeelte Veltens aan, die spint en vanaf achteraan een inhaalrace mag gaan rijden. Daarin slaagt hij heel goed en eindigt op plek zes. Vooraan kan De Muinck het tempo van Jacobs niet volgen en eindigt op de tweede plek. Correa Alves haalt zijn eerste podium op plek 3.

 

In race 2 is het Heijnen op plek 2 tussen de inmiddels bekende drie musketiers. Nu is het De Muinck die een tik krijgt en mag gaan doen wat Veltens in de eerste race deed. Vooraan zijn het Jacobs en Veltens die van de rest van het veld wegrijden. Pas in de laatste ronden kan Veltens druk zetten op Jacobs, maar komt er niet voorbij. Naar eigen zeggen deed Veltens aan damage control op deze baan. Heijnen scoort in deze race zijn eerste podium van dit jaar.

 

Ondanks een slecht resultaat in de tweede race blijft Rebel leider in de UGX-cup. Veltens vertrekt als algemeen leider naar de volgende races op de Nürburgring.

terug
Race mee
rF2 Server info