ca2736fe7a_gt.png

Van Dooren wint wederom tweemaal

27-10-2016

Kevin van Dooren ging verder waar hij sinds Silverstone al mee bezig is geweest: winnen. En zo pakte Van Dooren zijn zesde overwinning op rij, Beelen eindigde als tweede, voor Arjan Veltens.

 

De bochtige Hungaroring was het decor voor de vijfde ronde van het SRVN GT Kampioenschap, traditioneel een lastige baan om in te halen en dus was de kwalificatie belangrijker dan ooit. 

 

The usual suspects vonden we op de eerste startrij: Van Dooren en Beelen. Daarachter was het redelijk verrassend Hoogterp in de BMW, voor de Dodge Viper van Arjan Veltens. Die top 6 veranderde niet in de kwalificatierace, gevolgd door Ruben Correa Alves die sterk naar voren kwam, ondanks de beperkte inhaalmogelijkheden. 

 

De hoofdrace werd gekenmerkt door een incident bij de start waarbij Van Doren betrokken was. 

 

De beide Ferrari's reden weg aan de kop van het veld, daarachter was een fraai gevecht gaande tussen René Hoogterp en Arjan Veltens, maar waarbij Hoogterp drastisch brandstof moest sparen, wat uiteindelijk niet lukte. Met nog één ronde te gaan viel de BMW stil en kon Veltens naar het podium. 

 

Richting de slotfase was er nog een flinke klap tussen Ger Peeters en Jeroen Huisers, waarbij Peeters na een spin hard geraakt werd door de BMW van Huisers. Zo moesten zij de strijd staken. 

 

Van Dooren deed prima zaken in het kampioenschap, en breidt zijn voorsprong alleen maar verder uit. De volgende wedstrijd is over 2 weken, op het circuit van Road America. 

 

terug
Race mee
rF2 Server info