8ff5e3beb0_-porsche-cup.png

Weer memorabele races met eerste overwinning Correa Alves

03-11-2016

De eerste race op het mooie Eiffelcircuit van de Nürburgring laat een inmiddels vertrouwd beeld zien. Mooie races met Veltens en Jacobs die voor het veld uitrijden. Jacobs kan zijn pole niet verzilveren en valt na de start terug tot P4. Ronde na ronde vecht hij zich een weg naar voren en zit dan weer achter Veltens. In ronde 12 rijden de beide mannen een halve ronde deur aan deur en het is Jacobs die uiteindelijk zijn wagen voorbij Veltens weet te persen en de race in zijn voordeel beslist. Achter dit duo rijdt Bontenbal een strakke race totdat hij in de eerlaatste ronde de chicane mist onder druk van Heijnen, die daardoor naar het laatste podiumplekje mag. RTSE-man Peeters heeft ook een goede pace te pakken en eindigt bijna op P6, maar ook hem wordt de chicane in de laatste ronde bijna fataal en hij moet nog alle zeilen bijzetten om op P7 te eindigen.

 

Race twee start met een treintje van drie auto's van Scuderia Leone, nadat Jacobs weer posities verliest bij de start. Het wordt echter dramatisch wanneer Heijnen en Veltens door een lagmoment van laatstgenoemde samen tegen de vangrail komen. Heijnen moet de pits opzoeken, maar Veltens kan doorrijden. Het is dan de taak van Correa Alves om Jacobs achter zich te houden en hij vervult die taak met verve. Met Veltens steeds dichterbij komend, schreeuwt Jacobs waarschijnlijk over de boordradio naar zijn team: Am I the only one, or are you not seeing what I am seeing? He is just backing me off into Veltens! Ondanks verschillende pogingen lukt het Jacobs niet om voorbij Correa Alves te komen. De eerste overwinning is een feit voor Correa Alves. Voor Jacobs eindigt de race nog slechter omdat Veltens zijn wagen in de laatste ronde nog voorbij Jacobs weet te krijgen. Achter de top-3 eindigen vier coureurs binnen een paar seconden.

 

Het waren weer zeer mooie races en de heren commentatoren hadden de handen vol om niets van de vele actie te missen.

 

Veltens blijft koploper in de algemen stand. Bontenbal doet goede zaken in de UGX-cup, maar Rebel houdt een gezonde voorsprong. Over twee weken gaat het spektakel verder op de Red Bull ring.

terug
Race mee
rF2 Server info