ca2736fe7a_gt.png

Van Dooren pakt ook dubbel in epiloog

09-12-2016
c40b7df76c_autodromo_aerea_poster.jpg

Imola was het decor voor de laatste ronde van het SRVN GT Kampioenschap, Kevin van Dooren kwam de slotavond in als kampioen en hoefde alleen aan het dagsucces te denken, en met succes. Want ook de laatste twee wedstrijden van het seizoen wist Van Dooren te domineren. Arjan Veltens werd tot twee keer toe tweede, en René Hoogterp derde. 

 

De kwalificatierace kende direct in de eerste chicane al de eerste slachtoffers, met onder andere Ronald van Dijk en Bram Beelen die daarbij betrokken waren. Vooraan in het veld waren het Veltens en Hoogterp die kortstondig met elkaar aan het bakkelijen waren, maar Veltens kon uiteindelijk gemakkelijk naar de tweede positie rijden achter Van Dooren. Hoogterp completeerde het podium.

 

In de hoofdrace leek de beginfase een herhaling te worden van de kwalificatierace, met Veltens die heel kort nog zijn auto naast die van Van Dooren kon plaatsen in de eerste chicane, maar vervolgens een gevecht met Hoogterp in zijn voordeel kon beslechten. 

 

In de slotfase van de wedstrijd passeerde Ruben Correa Alves nog de BMW rijder en vochten zij een mooie strijd uit, die tot aan de één-na-laatste bocht zou duren. Hoogterp pakte nog P3, Correa Alves moest genoegen nemen met een positie buiten het podium. 

 

Jan Feenstra behaalde het kampioenschap in de Roadworks-cup, hij genoot al van een voorsprong van 23 punten voorafgaand aan de slotavond. 

 

 

terug
Race mee
rF2 Server info