8ff5e3beb0_-porsche-cup.png

Jacobs dominant tijdens seizoensopener

23-02-2017

Niek Jacobs is dominant begonnen aan het Porsche Cup seizoen. De nummer twee van afgelopen seizoen won beide races op het circuit van Silverstone.

 

Jacobs begon de race van pole en keek niet meer om in de eerste race. Daarachter was er een mooi gevecht tussen Kevin Heijnen en Anton Rebel. Uiteindelijk was het Heijnen die door een geslaagde inhaalactie de positie kon overnemen en uiteindelijk als tweede wist te eindigen, voor Rebel die uiteindelijke 3e werd. Daarachter was een mooi gevecht gaande tussen Glenn Bontebal, Ruben Schenkel en Tom Schenkels. Waarbij het uiteindelijk Bontebal was die als winnaar uit de bus kwam. Schenkels en Schenkel mochten de tweede race starten vanaf de eerste startij.

 

De nieuwe regel om de top 8 van race 1 om te draaien voor race 2, gaf direct het gewenste effect. Bontebal kon door een prima openingsfase de leiding overnemen en kon dit ook lange tijd vasthouden, terwijl de snelle mannen van race 1 zich een weg moesten banen naar voren. Dit ging niet geheel zonder slag of stoot met een incident tussen Gijsen en Heijnen. Waarbij Gijsen, nog 4e geworden in race 1, uiteindelijk de race moest staken. Heijnen zou uiteindelijk 6e worden. Met nog 6 rondes te gaan pakte Jacobs de tweede plek af van Schenkels en opende zo de jacht op Bontebal. Een mooi gevecht was het resultaat waarbij uiteindelijk Jacobs aan het langste eind trok en met nog 2 rondes te gaan de leiding in handen had. Die zou hij niet meer afstaan en zo kon hij de dubbel pakken op Silverstone. Bontebal finishte als tweede wat zijn beste resultaat in het kampioenschap betekende, voor Tom Schenkels die als 3e de gang naar het podium mocht maken.

 

De volgende race is over twee weken op het Le Mans Bugatti circuit.

terug
Race mee
rF2 Server info