8ff5e3beb0_-porsche-cup.png

Controverse en glorie op regenachtig Le Mans

10-03-2017

De tweede ronde van de Porsche Cup werd gedomineerd door drie coureurs, die in beide races de podiumplaatsen onderling verdeelden. Niek Jacobs en Ruben Correa Alves gingen er vandoor met de overwinningen, maar Glenn Bontenbal was lange tijd de ster van de avond.

 

In de Franse regen reed Bontenbal naar een verdiende pole-position en in de race kon hij die leidende positie lang vasthouden, ondanks flinke druk van Correa Alves en Jacobs. In de laatste ronde waagde Correa Alves een dappere poging om de leiding over te nemen, maar op het natte wegdek was naast de racelijn geen grip om de manoeuvre succesvol te beëindigen. Resultaat: een tik op de achterbumper van Bontenbal, een spin en een lachende derde in de vorm van Jacobs. Correa Alves liet de tweede plaats nog wel aan Bontenbal, maar deze kon weinig anders doen dan balen van een gemiste overwinning.

 

In race twee stoomde dit trio al snel naar de leiding, die een tijdje in handen was van de van pole gestarte Pieter Brandsma. De Fries kon weinig beginnen tegen het tempo van de drie snelste mannen van het veld, waarna Correa Alves er met de zege vandoor ging. Bontenbal en Jacobs verdeelden de bloemen voor de plaatsen twee en drie.

terug
Race mee
rF2 Server info