9f0503e034_dtcc.png

GNCR 1-2 op Mid-Ohio

19-03-2017

De derde ronde in het SRVN DTCC kampioenschap vond plaats op het circuit van Mid-Ohio. Het was Robin de Jong die pole position opeiste voor Bram Kuipers en Sven Smits.

 

Zoals bekend wordt de top 15 van de kwalificate omgedraaid voor race 1 en dit zorgt ook direct voor een hectische openingsfase. Ruud van Heijster vertrok van pole en kon die positie vasthouden, maar het was Jeroen Meijer die er hard van af ging en een goed resultaat in rook zag opgaan. Smits, Kuipers en de Jong profiteerden en lagen na de eerste ronde al in de top 6. In ronde 2 ging het mis toen Smits een inhaalactie probeerde te doen in bocht 3 en zo Renze Brink en Willem van Oosterhout meenam. Hier profiteerden de Jong en Kuipers van. Een paar rondes later moest Ruud van Heijster de twee heren van GNCR aan zich voorbij laten gaan. De Jong won de race voor Kuipers en van Heijster die zo zijn eerste podium bij SRVN behaalde.

 

In race twee ging het er iets gemoedelijker aan toe en was het hoogtepunt het gevecht tussen Sven Smits en Bram Kuipers om de tweede plaats. In ronde 8 probeerde Smits het buitenom, maar hij remde net iets te laat waardoor hij tijd verloor en ook niet kon aanvallen. In ronde 10 doken de meeste rijders naar binnen voor hun verplichte pitstop. De Jong won ook de tweede race, wederom voor Bram Kuipers. Jeroen Brink eindigde als 3e.

 

De volgende race is over twee weken op het circuit van Oulton Park.

terug
Race mee
rF2 Server info