9f0503e034_dtcc.png

Brink en de Jong winnen op Oulton Park

09-04-2017

Jeroen Brink en Robin de Jong hebben de twee races op het circuit van Oulton Park gewonnen. De Jong pakte de pole voor de tweede race.

 

In de eerste race ging het direct mis voor teamgenoten Bram Kuipers en Robin de Jong. Kuipers ging iets te wijdt door de eerste bocht en verloor de controle waardoor de Jong geen kant op kon en beide heren geparkeerd stonden in bocht 1. Voor Kuipers was het einde wedstrijd, de Jong probeerde het nog na een lange pitstop maar moest na 9 rondes ook de strijd staken. Dit gat de mogelijkheid aan andere namen voor de overwinning. Het was verassend Willem van Oosterhout die de leiding pakte, echter ging het mis toen hij een klein foutje maakte en hard de muur raakte. Dat gaf de leiding aan Jeroen Brink die zo zijn eerste overwinning kon pakken van dit seizoen. Achter hem ontstond een mooi duel tussen Patrick Smid en Ruben Schenkel, waarbij Schenkel uiteindelijk als tweede de gang naar het podium mocht maken. Smid eindigde als 3e.

 

In race twee ging het gemoedelijker en waren het De Jong en Kuipers die weg konden rijden van de rest. Sven Smits werd derde.

 

De volgende race is over drie weken op het Le Mans Bugatti circuit.

terug
Race mee
rF2 Server info