ca2736fe7a_gt.png

Van Dooren dubbelt ook in Zandvoort

13-04-2017

Ook de vijfde ronde van het kampioenschap werd een dubbele prooi voor Kevin van Dooren. Die ook ditmaal nooit in gevaar kwam. Daarachter was het Robin de Jong, met daarachter zowel in de kwalificatie- als in de hoofdrace een aardige strijd tussen de naamgenoten René Hoogterp en René de Ruijter. De Ruijter pakte het laatste podiumplekje in de eerste race, Hoogterp in de hoofdrace.

 

Grootste pechvogel van de avond was Bram Beelen, in de kwalificatierace spinde hij zijn auto. Hoogterp klapte daar nog boven op, maar kon wel zijn weg vervolgen, achter De Ruijter. Beelen zou buiten de top 10 eindigen. Wat volgde was een leuke strijd tussen De Ruijter en Hoogterp, waarbij de beschadigde Aston Martin de Ferrari niet kon passeren.

 

Bij de hoofdrace was er in de openingsfase een flinke klapper, waarbij een kleine 10 auto's betrokken waren, onder andere Bram Beelen die hierdoor ver weg viel. Van Dooren zag het allemaal niet eens gebeuren en pakte wederom de winst, voor De Jong die een eenzame avond kende. Het laatste plekje ging naar Hoogterp, na een inhaalactie op De Ruijter, die in de slotfase nog rond ging, en zo P4 aan de sterk rijdende Tom Schenkels schonk. 

 

Over twee weken staat ronde zes op het programma, op het circuit van Road America.

terug
Race mee
rF2 Server info