9f0503e034_dtcc.png

De Jong pakt dubbel op Le Mans Bugatti

30-04-2017

De 5e ronde van de SRVN DTCC cup vond plaats op het Le Mans Bugatti Circuit. Robin de Jong pakte de pole voor race 2 en het was Roland den Hollander die race 1 van pole mocht vertrekken.

 

Lang kon den Hollander niet genieten van zijn pole, want het was Bram Kuipers die met een raketstart de leiding overnam vanaf de 5e plaats. In het middenveld ging het mis bij het aanremmen voor de eerste bocht waarbij diverse auto's in het grind belandden. Iedereen kon wel zijn weg vervolgen. In de 5e ronde van de wedstrijd doken de Jong en Smits als eerste naar binnen voor hun reguliere stop. Na de pitstops was het nog altijd Kuipers die de leiding in handen had, tot het noodlot toe sloeg. Met connectieproblemen viel Kuipers uit en gaf zo de leiding cadeau aan teamgenoot de Jong. Daarachter ontstond een mooie strijd tussen Sven Smits en Jeroen Brink om de tweede plaats. Uiteindelijk was het Brink die het gevecht won en zo tweede werd achter de Jong en voor Sven Smits.

 

De tweede race werd een prooi voor de Jong die de race van start tot finish leidde. Jeroen Brink werd keurig tweede en Renze Brink maakte het feest compleet voor het Razer Racing Team met de 3e plek. In de laatste ronde van de race was er nog een mooi gevecht om de 4e plek tussen Bram Kuipers, Gerben Kelly en Walther Berk. Kuipers maakte een klein foutje, en daar profiteerden Kelly en Berk van.

 

De volgende race is over twee weken op het circuit van Brands Hatch.

terug
Race mee
rF2 Server info